23 apr, 13:53
2017
Nieuws

Zilver voor Thorsdottir, Wevers naast podium

Eythora Thorsdottir heeft tijdens de Europese kampioenschappen turnen in het Roemeense Cluj een zilveren medaille behaald op balk. De achttienjarige turnster uit Portugaal kwam zondag tot een score van 14,066 punten. Olympisch kampioene Sanne Wevers belandde met een score van 13,341 naast het podium.

Thorsdottir, die later op zondag nog in actie komt op vloer, zette een beheerste oefening neer met een moeilijkheidsgraad van 5,6. Het goud ging naar Catalina Ponor. De 29-jarige Roemeense, op de Olympisch Spelen van 2004 nog goed voor drie gouden medailles, zette voor eigen publiek een score van 14,566 neer, met een moeilijkheidsgraad van 6,2. Het brons was voor haar landgenote Larisa Iordache, met een jurybeoordeling van 13,966.

Wevers eindigde op de vijfde plaats. Bij haar kwalificatie voor de toestelfinale maakte Wevers nog indruk met een score van 14,300. Hierdoor was de 25-jarige turnster uit Oldenzaal als tweede geplaatst. In de finale wankelde ze echter geregeld en moest ze vaak corrigeren, vooral bij de eerste elementen. Hierdoor blijft Wevers, die op haar favoriete onderdeel behalve olympisch goud ook al WK-zilver behaalde, zonder Europees eremetaal.

Het zilver voor Thorsdottir is de eerste Nederlandse medaille op deze EK. De laatste keer dat een Nederlandse turnster op het onderdeel balk op het podium eindigde, was in 2002 toen Verona van de Leur als zestienjarige brons veroverde op de EK in het Griekse Patras.

Het bericht Zilver voor Thorsdottir, Wevers naast podium verscheen eerst op Nieuws.nl.


Lees het hele bericht van Nieuws.nl algemene feed »