07 jun, 03:40
2022
Nieuws

Zaak doodrijden door pakketbezorger Wijchen voor gerechtshof

Het gerechtshof in Arnhem behandelt dinsdag de strafzaak in hoger beroep tegen de 20-jarige Tarik O., de pakketbezorger die op 24 november 2020 in een woonwijk in het Gelderse Wijchen een 42-jarige man doodreed. Het slachtoffer had de bezorger aangesproken op diens rijgedrag, waarna ruzie was ontstaan. De rechtbank in Utrecht legde O. vorig jaar zeven jaar cel en tbs met dwangverpleging op, conform de eis van het Openbaar Ministerie.

De bezorger zou veel te hard hebben gereden. Hij heeft verklaard dat hij werd uitgescholden en een duw kreeg van het slachtoffer. Hij zou vervolgens in zijn busje zijn gestapt en gas hebben gegeven toen het slachtoffer voor de auto stond om een foto van het kenteken te maken. De man belandde op de motorkap en daarna onder de bus. O. zou tot twee keer toe over hem heen zijn gereden. Het slachtoffer overleed ter plaatse, voor de ogen van zijn vrouw. De bezorger ging er vandoor, maar de politie kon hem al snel aanhouden. De zaak leidde tot veel commotie.

Volgens deskundigen is de verdachte sterk verminderd toerekeningsvatbaar en is de kans op herhaling groot. Hij heeft, ondanks zijn jonge leeftijd, al een strafblad met meerdere zware delicten.

Het bericht Zaak doodrijden door pakketbezorger Wijchen voor gerechtshof verscheen eerst op Nieuws.nl.


Lees het hele bericht van Nieuws.nl algemene feed »