05 jun, 13:59
2015
Nieuws

Werknemers in de metaal leggen werk neer in omgeving Wijchen

WIJCHEN - Ongeveer 60 werknemers in de klein- en groot-metaal in Wijchen en Nijmegen hebben vrijdag twee uur hun werk neergelegd voor een betere cao.

Volgens FNV-metaal bestuurder Anita Dries is het eindbod van de werkgeversbond FME aan de werknemers onvoldoende. Zo vindt de FNV dat jongeren op basis van hun functie betaald moeten worden en niet op basis van leeftijd. Ook vindt het FNV dat de werkgevers een te lage loonsverhoging bieden per jaar. 

Verstoring van het proces

Arjan Marrink van Nacco Materials in Nijmegen vindt het niet prettig dat zijn mensen midden op de dag het werk neerleggen. 'Het is een kleine groep die gaat, maar het is wel een verstoring van het proces.' Over de inhoud van de cao-onderhandelingen wil Marrink niks kwijt. 'Ik blijf daar buiten, de bonden praten nu met elkaar. Onze werknemers gebruiken de staking om hun doel te bereiken en dat respecteer ik.'

Staking zeer schadelijk

Ondernemersorganisatie FME vindt het onbegrijpelijk dat er gestaakt wordt. Volgens een woordvoerder is het zeer schadelijk om te gaan staken net nu de bedrijven aan het herstellen zijn van de economische crisis.

Verder vindt de organisatie het bod van 1,5 procent loonsverhoging in de komenden twee jaar heel redelijk. Of jongeren volgens functie betaald zouden moeten worden in plaats van op basis van leeftijd willen de werkgevers alleen aan de onderhandelingstafel bespreken.








Lees het hele bericht van Omroep Gelderland Arnhem Nijmegen »