29 mei, 07:30
2015
Nieuws

Vrouwen Eldenia uit Arnhem op jacht naar vierde promotie op rij

ARNHEM - De voetballende vrouwen van Eldenia uit Arnhem en SC Woezik uit Wijchen maken zondag uit welke ploeg promoveert naar het hoogste amateurniveau, de topklasse. Bij winst van Eldenia is het de vierde promotie op rij.

Het is de finale van een tweeluik, in een nacompetitie waarin Eldenia de beste papieren heeft; in Wijchen werd Woezik met 2-0 aan de zegekar gebonden.

Ook in de competitie waren de Arnhemse vrouwen sterker. De jonge ploeg van trainer Peter Jacobs werd tweede achter de amateurtak van FC Eindhoven. SC Woezik eindigde als zesde, maar liefst 15 punten achter de Wijchense dames.

SC Woezik wacht nog steeds op zege

Drie jaar geleden speelde Eldenia nog in de derde klasse. Er volgden drie kampioenschappen op rij. In 2013 won Eldenia bovendien de landelijke KNVB beker. Saillant detail: in die wedstrijd was SC Woezik de tegenstander. In de verlenging trok Eldenia met 4-1 aan het langste eind. Zeven keer troffen beide ploegen elkaar sinds 2012; geen enkel duel wist SC Woezik in winst om te zetten.

De wedstrijd in Arnhem tussen de vrouwen van Eldenia en Woezik om promotie naar het hoogste amateurniveau begint zondag om 15.30 uur.

Foto: www.eldenia.nl




Lees het hele bericht van Omroep Gelderland Arnhem Nijmegen »