Wijchens Amateur Toneel

Waar blijven de MANNEN?
11 Augustus 2019
Beste mannen van Wijchen en omgeving. Ik moet even iets met jullie delen.

Stel je de volgende situatie eens voor. Je zit op een comfortabele bank, er is sfeerverlichting en er zit een bloedmooie vrouw naast je. En nee, ze is niet je eigen vrouw of vriendin. Jullie kijken elkaar diep in de ogen, je bent zenuwachtig, je weet wat er gaat komen en toch is het spannend. Jullie komen steeds dichter bij elkaar, en dan vlak voordat je haar lippen beroert, zie je vanuit je ooghoek je vrouw! Maar je trekt je er niets van aan en gaat toch voor de zoen!

Ooit zo iets meegemaakt? Nee? Bij ons wel. Vaak zat. De bank hadden we voor één dag geleend, de sfeerverlichting waren 12 sterke theater spots en die bloedmooie vrouw, met een flinke laag make-up door de grime was een mede acteur. En wij wisten wat er ging komen, want dat stond in het script.

En de zoen stelt eigenlijk niets voor. Gewoon twee lippen die elkaar raken. En je vrouw? Die vindt het prima. En die 299 andere mensen in de zaal ook. Het is gewoon toneelspel. Het overkomt alle acteurs. Een vreemde moeten zoenen. Als of het de gewoonste zaak van de wereld is. En eigenlijk is dat ook zo. Maar hoe vaak ik niet heb gehoord van vrienden (en vriendinnen) als ze zo’n scene hadden gezien “nu snap ik waarom jij toneel speelt!” En ja, ik kan niet ontkennen dat het vervelende scenes zijn. Moeilijk, eng (zeker in het begin), raar en spannend is het allemaal. Zeker als je bekeken wordt door zo’n grote zaal vol met mensen. Maar ja, het staat in het script. Voor ’t volk en vaderland dan maar! Nietwaar?

Het is zó leuk om te acteren! De kick van het applaus, de spanning, de lol gedurende de repetities, het is gewoon een van de gaafste dingen om te doen! Dat zullen al mijn collega acteurs beamen. En niet alleen omdat je andere vrouwen mag zoenen. Het is slechts een van de elementen van het acteren, er is nog zoveel meer wat het elke keer weer een gave belevenis maakt!

Dus beste mannen van Wijchen, meld je aan! We hebben een oneerlijke verhouding tussen mannen en vrouwen in de vereniging. De vrouwen zijn ruim in de meerderheid! En daar kun jij wat aan veranderen. Kom eens langs bij een repetitie om zelf te ervaren hoe we te werk gaan en of dit acteren iets voor jou is. En twijfel je nog? Lees dan die ene alinea nog eens door. Neem contact met ons op (secretariaat.wat@gmail.com) en wij zorgen dat de thee of koffie voor je klaar staat. Of kom 2 of 3 november 2019 kijken naar onze voorstelling Wilde Havana in 't Mozaïek, dan zie je hoe leuk het is!

En ben je vrouw en ben je toch doorgegaan met lezen, ik had al zo’n vermoeden dat je dat zou doen. Hetgeen hierboven staat, geldt natuurlijk ook voor jou. Ja, alles wat hierboven staat. Dat acteren het leukste is wat je kunt doen! En dat we je er graag bij willen hebben! Dus vooruit, neem contact met ons op om eens langs te komen.

Je zult er geen spijt van krijgen!

N.B. Deze fantastische oproep is echt en welgemeend; de tekst heb ik echter (helaas!) niet zelf geschreven, deze is afkomstig van Toneelvereniging Tot Ieders Genoegen uit Leiden, met dank!
Contactgegevens
Wijchens Amateur Toneel
Kraaijenberg 7936
6601 RP Wijchen

Geadopteerd door:
Leden
Bent u lid van deze vereniging? Meld u snel aan en blijf op de hoogte! » Ik ben een lid