05 dec, 13:01
2019
Nieuws

Ook FNV dreigt met staking bij Offerman

Na vakbond CNV dreigt ook FNV met werkonderbrekingen bij vleesverwerker Offerman. De bond is niet te spreken over het sociaal plan voor werknemers van een fabriek in Aalsmeer, die onlangs de deuren sloot nadat er een listeriabesmetting aan het licht kwam.

De sluiting raakt circa honderd medewerkers van Offerman, van wie er zestig hun baan verliezen. De rest krijgt werk op andere locaties. Leden van FNV beslissen dinsdag of ze het bod voor een sociaal plan van Offerman voldoende vinden, maar vakbondsbestuurder Karel de Buijzer noemt de voorstellen nu al onvoldoende.

Als komende dinsdag driekwart van de FNV-leden instemt met acties, volgt een ultimatum aan Offerman. “De eerste stakingen kunnen al voor de kerst plaatsvinden”, zegt De Buijzer . CNV en FNV eisen onder andere betere ontslagvergoedingen en een reiskostenvergoeding voor personeel dat op locaties in Ridderkerk of Wijchen komt te werken.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maakte in oktober bekend dat door besmette etenswaren uit de Aalsmeerse fabriek drie mensen waren overleden en een vrouw een miskraam kreeg.

Het bericht Ook FNV dreigt met staking bij Offerman verscheen eerst op Nieuws.nl.


Lees het hele bericht van Nieuws.nl algemene feed »