14 sep, 16:24
2015
In de kijker
Maureen Bol, Tekstbureau Formule M

Klikbaar drukwerk bij Grafisch Huis van Mameren

SAMBEEK – Ron Bäumler is de drijvende kracht achter het Grafisch Huis van Mameren. “We zijn een Full Service Grafisch Bedrijf, dat allerlei producten kan leveren die te maken hebben met de grafische industrie. Denk aan: websites, apps, ontwerp, drukwerk, posters, printwerk, bouwtekeningen, relatiegeschenken, signing…”

Waarom bent u een bedrijf begonnen? Als bedrijfsleider van een drukkerij hoorde Ron Bäumler per toeval, dat Van Mameren op de markt kwam. “De eigenaar had geen opvolger”, vertelt hij. Hij zag de kans om een bestaand bedrijf naar zijn eigen hand te kunnen zetten. “Het grappige is, dat er, toen ik Van Mameren had overgenomen, een groot aantal klanten vanuit het oude bedrijf waar ik werkte als bedrijfsleider met mij zijn meegekomen.”

Wie zijn uw klanten? Het Grafisch Huis van Mameren bedient particulieren in de winkel in Nijmegen, maar werkt ook veel business-to-business. “Winkels, horeca of andere bedrijven”, zo somt Bäumler op. “Klanten zoeken ons op, vanwege onze persoonlijke benadering, onze vriendelijkheid en omdat wij meedenken met onze klanten. Wij ontzorgen.” Waar is uw bedrijf goed in? Volgens de energieke en vrolijke eigenaar komt het Grafisch Huis van Mameren altijd zijn afspraken na, levert kwaliteit en neemt elk grafisch probleem voor de klant uit handen. “Dat doen we op een zo plezierig mogelijk manier. En ja, daar hoort ook een op een leuke manier zaken doen bij”, lacht hij.

Hoe lang bestaat uw bedrijf al? Sinds de oprichting is het bedrijf in Nijmegen gevestigd. “Ik heb het uitgezocht: het bestaat al sinds 1922. De vorige eigenaar had het zelfs over een datum van oprichting in 1905, maar daar heb ik nog geen bewijzen voor gevonden”, legt hij uit. “Maar als ik kan bewijzen, dat Van Mameren al 100 jaar bestaat dan willen we het predicaat van Hofleverancier aanvragen.”

Waar blinkt u in uit? Niet alleen het verleden houdt Bäumler bezig. “We zijn altijd op zoek naar vernieuwing. We bieden sinds kort klikbaar drukwerk aan.”

Zijn medewerker Jasper weet daar meer van: “Daarmee kun je extra, digitale informatie toevoegen aan drukwerk en andere reclame-uitingen. Je kunt dan een scan van, bijvoorbeeld, een folder of poster maken met je smartphone. Via de scan kun je op je mobiele telefoon de interactie aangaan op de sociale media (Twitter, Facebook), reclamefilmpjes opzoeken die gerelateerd zijn aan de inhoud van het drukwerk of toegang verlenen tot een kortingsactie op je website.”

De ondernemer krijgt op zijn beurt informatie over het klikgedrag en de interesse van zijn klant plus over waar die klant zich op dat moment bevindt (geolocatie). Wat dat betreft een belangrijke marketingtool voor de inzet van eventueel latere aanbiedingen.

Waarom werkt u samen met bezoekboxmeer.nl? Het Grafisch Huis van Mameren heeft in Nijmegen vaste voet aan de grond met grote opdrachtgevers, als het Radboud Ziekenhuis, BAM, klein MKB, Ballast Nedam of Dura Vermeer. Ron Bäumler opent bovendien begin 2015 Grafisch Huis Boxmeer op het Mediaplein aan de Spoorstraat als tweede filiaal om tegemoet te komen aan zijn wens ook in zijn geboortestreek zaken te kunnen doen en zijn klantenkring uit te breiden naar deze regio. Bezoekboxmeer.nl helpt hem de nodige bekendheid te krijgen in de regio.