11 jun, 08:37
2021
Nieuws

Breukje in het spoor: heel de dag geen treinen tussen Oss en Wijchen

Er rijden vrijdag heel de dag geen treinen tussen Oss en Wijchen. Bij Ravenstein zit een breukje in het spoor. Het repareren kost meer tijd dan normaal omdat de spoorstaaf die moet worden vervangen in beton gegoten ligt. Dit laat ProRail vrijdagochtend weten.

Wanneer de problemen precies zijn opgelost kon een woordvoerder van ProRail vrijdagochtend niet zeggen. "We gaan er vanuit dat er zaterdag weer treinen kunnen rijden", gaf hij aan. Eerder gaf de NS op de website aan dat er tot zaterdagavond halftien geen treinen zouden rijden. Dat klopt volgens ProRail niet.

In de loop van vrijdagochtend stelde de NS de verwachting bij: vanaf halfnegen vrijdagavond zouden er weer treinen gaan rijden. Over de brug loopt een enkel spoor. Dat maakt dat er tot die tijd helemaal geen treinen kunnen rijden.

Op spoorbrug
"De kapotte staaf ligt op de spoorbrug bij Ravenstein", legt een woordvoerder van ProRail uit. "De staaf moet eerst uit het beton worden gehaald en vervolgens weer terug worden gebouwd. Dan moet het beton uitharden. Een behoorlijke operatie."

Waardoor de breuk in de spoorstaaf is ontstaan, is nog niet duidelijk. Dit gaat ProRail wel onderzoeken, maar het oplossen van de problemen heeft nu volgens een woordvoerder voorrang.

Stopbussen
Tussen Wijchen en Oss rijden stopbussen. Reis je vrijdag tussen Den Bosch en Nijmegen houd dan rekening met een langere reistijd. De NS heeft de dienstregeling aangepast totdat de storing is verholpen.


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »