zondag 27 okt
Whiksy Blues Event Verploegen party - en congrescentrum
Van:
zondag 27 okt 2019
13:30
Tot:
zondag 27 okt 2019
17:30
Verploegen party - en congrescentrum

Whiksy Blues Event

Deze gebeurtenis is al voorbij. Bekijk »hier de actuele agenda.

Whisky Blues Event met de band Blind Lemon op 27 oktober

Na een lange fantastische zomer komt helaas het gure weer in zicht. Kortom de tijd om te genieten van een goed glas whisky en een mooi stukje muziek. Een prima gelegenheid hiervoor is het Whisky Blues Event op zondag 27 oktober in Verploegen party – en congrescentrum aan de woeziksestraat 100 in Wijchen. De entree bedraagt € 7,50 voor het Event of € 36,00 als je wilt deelnemen aan een Whisky barrel met 10 verschillende whisky’s. Het Whisky Blues Event met Blind Lemon is van 13.30 tot 17.30 uur.

Whisky barrels en Masterclass
Het Whisky Blues Event heeft voor zowel de “Whisky-dummies’ als voor de whisky-kenners genoeg te bieden. Praten over whisky, proeven en ervaringen uitwisselen over het vloeibare goud maken het een gevarieerd event. Whisky wordt overal ter wereld gedronken. Er is geen land ter wereld waar het amberkleurige vocht niet in menig drankenkast terug is te vinden. Een barrel bestaat uit een selectie van 10 whisky’s. Dit jaar zijn er drie verschillende proeverijen: Single Malt, Mixed Barrel en Douglas Laing. Daarnaast worden er nog een aantal masterclasses gegeven door Marcel van Roessel. Als master Distiller weet hij alle “ins en outs” over whisky te vertellen.
Blind Lemon
Blind Lemon, voluit – Blind Lemon Blues & Soul, staat voor een strakke ritmebasis met daaroverheen, scheurende mondharmonica en Hammond solo’s, afwisselend subtiel en vet gitaarwerk en dat alles gecombineerd met de stem van een zangeres die haar diepste soul- en blues gevoel verwoordt.
De naam verwijst met een knipoog naar Blind Lemon Jefferson, die begin 1900 een toonaangevende blueszanger was en een grote invloed heeft gehad op de ontwikkeling van de bluesmuziek. De band beperkt zich echter niet tot de oer-blues, maar speelt “alles” wat daarna gemaakt is. Het repertoire gaat van Etta James, Aretha Franklin tot hedendaagse helden als Beth Hart, Matt Scofield en John Mayer. De band werkt overigens voortdurend aan vernieuwing van hun repertoire om zo te zorgen dat zowel de echte blues-liefhebber als een breder publiek aan zijn trekken komt.
Kortom alle ingrediënten alle zijn aanwezig om een leuke middag te beleven of u nu voor de heerlijke muziek komt of voor een lekker glas whisky. Het Whisky Blues Event begint op zondag 28 oktober om 13.30 uur in Verploegen party- en congrescentrum in Wijchen [ Woeziksestraat 100]. De toegang bedraagt € 7,50. Voor de Bob of niet-whisky-liefhebber volstaat een day-ticket. Meer informatie en tickets voor de barrels vindt u op www.whiskybluesevent.nl


Bekijk op kaart
Aankomende evenementen

Wilt u ook een evenement toevoegen?

» Voeg evenement toe