zondag 16 feb
Concert Muziekkring Wijchen De Schakel in Wijchen - Pius XII straat 85 – 6602BE
Van:
zondag 16 feb 2020
14:00
Tot:
zondag 16 feb 2020
16:00
De Schakel in Wijchen - Pius XII straat 85 – 6602BE

Concert Muziekkring Wijchen

Deze gebeurtenis is al voorbij. Bekijk »hier de actuele agenda.

16 februari – Arcato Ensemble (jeugd strijkorkest) - Muziekkring Wijchen in De Schakel - Pius XII straat 85 - 6602BE - Entree € 10,-.
Het Arcato Ensemble is een jeugdorkest voor muzikaal begaafde strijkers uit Zutphen en wijde omgeving. Het ensemble is in 1999 opgericht door vioolpedagoge en artistiek leider Petra Westra. Sinds 2002 dirigeert Herman Draaisma een deel van het programma. Het ensemble biedt de leden zowel muzikale als technische uitdaging. De violisten spelen afwisselend eerste en tweede vioolpartijen. Ook de rol van concertmeester wordt wisselend vervuld. Daarnaast is het voor violisten mogelijk binnen het ensemble altviool te leren spelen. Er is geen leeftijdsgrens, wel een minimum niveau. Hierdoor kan maximale kwaliteit van samenspel en speelplezier worden bereikt. Bij de repertoirekeuze wordt rekening gehouden met de kwaliteiten en ontwikkeling van de individuele spelers. De keuze valt bij voorkeur op authentieke, niet vereenvoudigde composities.
Herman Draaisma (1959) studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Pierre Woudenberg. Daarnaast rondde hij een studie basklarinet af bij Tom Sieuwerts. Daarna volgde hij eveneens aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, een studie orkestdirectie.
Petra Westra (1973) is voor haar diploma Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus cum laude geslaagd en heeft een florerende lespraktijk in Zutphen (Leesten-Oost).


Bekijk op kaart
Aankomende evenementen

Wilt u ook een evenement toevoegen?

» Voeg evenement toe