zondag 27 okt
Concert Muziekkring Wijchen De Schakel in Wijchen - Pius XII straat 85 – 6602BE
Van:
zondag 27 okt 2019
14:00
Tot:
zondag 27 okt 2019
16:00
De Schakel in Wijchen - Pius XII straat 85 – 6602BE

Concert Muziekkring Wijchen

Deze gebeurtenis is al voorbij. Bekijk »hier de actuele agenda.

27 oktober – Het Nijmeegs Kamerkoor met ‘Songs of Sorrow’ Muziekkring Wijchen in De Schakel - Pius XII straat 85 - 6602BE - Entree € 10,-.
Het Kamerkoor werd op initiatief van enkele enthousiaste muziekliefhebbers opgericht in februari 1977. Wat begon als een klein vocaal ensemble is uitgegroeid tot een kamerkoor dat in Nijmegen en omstreken grote bekendheid geniet. Het koor zingt muziek 'door de eeuwen heen', van Palestrina en ouder tot Poulenc en moderner en van Bach tot Britten. Voor verdere informatie zie: www.hetnijmeegskamerkoor.nl
Aansluitend bij Allerheiligen/ Allerzielen in de jaarkalender verzorgt Het Nijmeegs Kamerkoor onder leiding van Paulien Roos-Bik op zondag 27 oktober een concert, onder de titel ‘Songs of Sorrow’, met Engelse koormuziek in het teken van herdenken. Centraal in het programma staat het aangrijpende requiem van Herbert Howells, dat hij schreef naar aanleiding van de tragische dood van zijn zoontje Michael in 1936 en pas in 1981 vrijgaf voor uitvoering. Daaromheen hoort u muziek van o.a. Purcell, Elgar en Rutter.
Het koor wordt begeleid door Frank van Merwijk op orgel en Pip van Steen op fluit. Frank en Pip verzorgen eveneens instrumentale intermezzo’s tussen de koormuziek.


Bekijk op kaart
Aankomende evenementen

Wilt u ook een evenement toevoegen?

» Voeg evenement toe