zaterdag 28 okt
Mega Piraten Festijn wanroij
zaterdag 28 okt 2017
19:30
wanroij

Mega Piraten Festijn

Deze gebeurtenis is al voorbij. Bekijk »hier de actuele agenda.

Plattelandsbeleving op MPF Wanroij

WANROIJ – Ook Facebookfenomeen Poar Neem’n en de van RADIONL bekende Zender Obama zijn op zaterdag 28 oktober van de partij op het Mega Piraten Festijn in Wanroij. De twee partijen toeren op dit moment gezamenlijk met een avondvullend programma door Nederland en maken dit najaar onderdeel uit van het randprogramma van het Mega Piraten Festijn. Poar Neem’n en Zender Obama krijgen daar een eigen (buiten)podium.

Daarop is er een avondvullend programma met Feest-DJ Harry, een live-band, het Rad van Poartuin en een flinke doos ‘flantuut’n’. Zender Obama neemt de platenbak mee en het team van Poar Neem’n zorgt onder leiding van Wim Salabim voor een hoop ongein en spontane fratsen. Bezoekers kunnen via een analoge verzoeklijn plaatjes aanvragen.
Poar Neem’n is een fenomeen op social media en internet. Drie maten, Wim ‘Salabim’ van Aperlo, John van Aperen en Walter Troost uit Elburg (Gelderland), begonnen een paar jaar geleden voor de gein met een Facebookpagina van een zogenaamde politieke partij: ‘de Partij Veur 'N Poar Neem'n’. De pagina evolueerde in de jaren daarna tot een platform voor gekke filmpjes en andere ‘creatieve gekkigheid’. Vaak in het teken van bier en vrouwen. Poar Neem’n heeft momenteel meer dan 150.000 volgers en de fratsen van de heren gaan vaak viral.
Zender Obama is een vast onderdeel van de vrijdagochtendprogrammering van RadioNL. Elke week neemt deze ‘zendamateur’, zogenaamd even de uitzending over. De presentator vertelt, met een flink noordoostelijk accent, woeste verhalen over de belevenissen van zijn maten ‘John het Platenkanon’ en ‘Benny Telstar’. Dat alles met veel verwijzingen naar groene knuppels (flesjes bier) en schaaltjes bruin fruit (de bittergarnituur). Zender Obama’s krachtterm ‘Titom’ kom je overal tegen, net zoals zijn slogan ‘Wat een sound’.
“Met de toevoeging van het tweede podium voor Poar Neem’n en Zender Obama krijgt het Mega Piraten Festijn iets festival-achtigs, die kant willen we ook op”, stelt organisator Eddie Mensink. “En hiermee haken we ook in op het echte plattelandsgevoel. Sinds dat Normaal niet meer bestaat, is er toch een gat gevallen. En dat wordt niet alleen muzikaal opgevuld. Ook Poar Neem’n en Zender Obama dragen een stukje plattelandsbeleving uit. Maar we vergeten de liefhebbers van boerenrock ook niet. Bökkers uit Salland gaat dit jaar voor het eerst ook de gehele toer mee en die band is dus ook van de partij op het MPF in Wanroij.”

Programma
The Original Voices of the Kelly Family, Jan Smit, Ronnie Ruysdael, Koos Alberts, Ancora, Snollebollekes, Django Wagner, René Schuurmans, Lesley Williams, Jannes, Henk Dissel, Gino Graus, Bökkers, Jacques Herb, John de Bever, Frank van Etten, Stef Ekkel, René Karst, Harten 10, Gebroeders Ko, Jan Keizer & Anny Schilder, Belinda Kinnaer, Marianne Weber, John West, Lange Frans, Helemaal Hollands, Otto Lagerfett en Mike Kanders. Aanvang is om 19.30 uur. Het terrein is geopend vanaf 18.30 uur.
www.megapiratenfestijn.nlBekijk op kaart